Project sheet

Use of digital online communication tools for the implementation of distance learning in the subject Official Control of Foodstuffs

 
Basic information
Slovak title:
Využitie digitálnych online komunikačných prostriedkov pri realizácii dištančného vzdelávania v študijnom predmete Úradná kontrola potravín
Registration No.:
015UVLF-4/2021
Source:
Cultural and educational grant agency (Ministry of education, science, research and sport of the Slovak Republic)
Implementation time:
2021 - 2023
Principal (UVMP):
Kožárová Ivona, doc. MVDr., PhD. (2021: %  |  2022: %  |  2023: %)
Principal workplace:
Department of Food Hygiene, Technology and Safety
Principal workplace:
Department of Food Hygiene, Technology and Safety
Contributors:
Jevinová Pavlina, MVDr., PhD. (2021: %  |  2022: %  |  2023: %)
Koréneková Beáta, MVDr., PhD. (2021: %  |  2022: %  |  2023: %)
Marcinčák Slavomír, prof. MVDr., PhD. (2021: %  |  2022: %  |  2023: %)
Regecová Ivana, doc. MVDr., PhD. (2021: %  |  2022: %  |  2023: %)
Field of study:
-
 
Financial indicators
 
NON-CAPITAL FUNDING in €
CAPITAL FUNDING in €
 
Allocated
Spent
Allocated
Spent
Allocated / Spent
Allocated / Spent
2021
8702
0
0
0
8702 / 0
0 / 0
2022
0
0
0
0
0 / 0
0 / 0
2023
0
0
0
0
0 / 0
0 / 0
Spolu
8702
0
0
0
8702 / 0
0 / 0
 
Anotation
Jedným z cieľov stratégie digitálnej transformácie vo vzdelávaní je implementácia moderných informačných a komunikačných technológií do procesu vzdelávania. Vzhľadom na vzniknutú situáciu súvisiacu s pozastavením prezenčnej formy štúdia a pokračovaním výučby dištančnou formou štúdia, je nevyhnutné aj túto formu štúdia akceptovať a zahrnúť do procesu vzdelávania. Predkladaný projekt je zameraný na zavedenie dištančnej formy štúdia v študijnom predmete Úradná kontrola potravín realizovanom ako predmet štátnej skúšky v doktorských študijných programoch všeobecné veterinárske lekárstvo a hygiena potravín na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach prostredníctvom špecifických nástrojov digitálnych komunikačných prostriedkov existujúcich v prostredí podporovanom súčasnými informačnými a komunikačnými technológiami. E-learningový univerzitný systém MOODLE ponúka online riešenia pre vysokoškolských učiteľov a študentov a vytvára integrované výučbové prostredie prostredníctvom svojich špecifických nástrojov. Realizácia projektu prispeje k zvýšeniu kvality, efektivity a kreativity vzdelávacieho a hodnotiaceho procesu, distribúcii a zdieľaniu novovytvorených edukačných materiálov bližšie špecifikujúcich výkon úradných kontrol orgánmi veterinárnej správy a orgánmi štátnej správy vo veciach úradnej kontroly potravín, k interaktívnej komunikácii a kooperatívnej práci.
One of the goals of a digital transformation strategy in education is the implementation of modern information and communication technologies into the educational process. Given the situation related to the suspension of the attendance form of study and continuation of teaching with a distance form of study, it is necessary to accept this form of study and include it in the educational process. The presented project is focused on the introduction of a distance form of study in the subject “Official Control of Foodstuffs” implemented as a subject of the state examination in doctoral study programs General Veterinary Medicine and Food Hygiene at the University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Košice through the specific tools of digital means of communication existing in the environment supported by current information and communication technologies. The MOODLE university e-learning system offers online solutions for university teachers and students and creates an integrated learning environment through its specific tools. The implementation of the project will contribute to increasing the quality, efficiency and creativity of the educational and evaluation process, distribution and sharing of newly created educational materials detailing the performance of official controls by veterinary and state authorities in matters of official food control, and interactive communication and cooperative work.
 
Publication outputs
1
AFD
REGECOVÁ, Ivana - KOŽÁROVÁ, Ivona. Súčasné informačné systémy používané pri úradných kontrolách produktov živočíšneho pôvodu v EÚ [Current information systems used in official controls of products of animal origin in the EU]. In: HYGIENA ALIMENTORUM XLI: Nové trendy zvyšovania kvality a zdravotnej bezpečnosti mäsa a mäsových výrobkov : Recenzovaný zborník prednášok a posterových prezentácií z medzinárodnej vedeckej konferencie: New trends in improving the quality and safety of meat and meat products. 1. vyd. Košice : UVLF v Košiciach, 2021. 2021. ISBN 978-80-8077-733-3, USB kľúč, s. 320-325.
2
AFD
KOŽÁROVÁ, Ivona - REGECOVÁ, Ivana. Úradná kontrola mäsa podľa špecifických pravidiel ustanovených novým legislatívnym rámcom Európskej únie [Official control of meat according to specific rules laid down in the new legislative framework of the European union]. In: HYGIENA ALIMENTORUM XLI: Nové trendy zvyšovania kvality a zdravotnej bezpečnosti mäsa a mäsových výrobkov : Recenzovaný zborník prednášok a posterových prezentácií z medzinárodnej vedeckej konferencie: New trends in improving the quality and safety of meat and meat products. 1. vyd. Košice : UVLF v Košiciach, 2021. 2021. ISBN 978-80-8077-733-3, USB kľúč, s. 264-269.
3
AFH
REGECOVÁ, Ivana - KOŽÁROVÁ, Ivona. Súčasné informačné systémy používané pri úradných kontrolách produktov živočíšneho pôvodu v EÚ [Current information systems used in official controls of products of animal origin in the EU]. In: HYGIENA ALIMENTORUM XLI. HYGIENA ALIMENTORUM XLI: Nové trendy zvyšovania kvality a zdravotnej bezpečnosti mäsa a mäsových výrobkov : Recenzovaný zborník abstraktov prednášok a posterových prezentácií z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vyd. Košice : UVLF v Košiciach, 2021. 2021. ISBN 978-80-8077-734-0, s. 65.
4
AFH
KOŽÁROVÁ, Ivona - REGECOVÁ, Ivana. Úradná kontrola mäsa podľa špecifických pravidiel ustanovených novým legislatívnym rámcom Európskej únie [Official control of meat according to specific rules laid down in the new legislative framework of the European union]. In: HYGIENA ALIMENTORUM XLI. HYGIENA ALIMENTORUM XLI: Nové trendy zvyšovania kvality a zdravotnej bezpečnosti mäsa a mäsových výrobkov : Recenzovaný zborník abstraktov prednášok a posterových prezentácií z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vyd. Košice : UVLF v Košiciach, 2021. 2021. ISBN 978-80-8077-734-0, s. 42.