Nutrition, dietetics and nutritional prevention of disorders production and health in dairy cows
Basic information
Slovak title:
Výživa, dietetika a nutričná prevencia porúch produkcie a zdravia dojníc
Registration No.:
016UVLF-4/2012
Source:
Cultural and educational grant agency (Ministry of education, science, research and sport of the Slovak Republic)
Implementation time:
2012 - 2014
Main partner:
University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Košice
Principal (UVMP):
Vajda Vladimír, prof. MVDr., PhD. (2012: % | 2013: % | 2014: %)
Principal workplace:
External Teachers' Workplace
Principal workplace:
External Teachers' Workplace
Contributors:
Maskaľová Iveta, doc. MVDr., PhD. (2012: % | 2013: % | 2014: %)
Bindas Ľubor, MVDr., PhD. (2012: % | 2013: % | 2014: %)
Bujňák Lukáš, doc. MVDr., PhD. (2012: % | 2013: % | 2014: %)
Field of study:
200 - Veterinary Sciences
Financial indicators
NON-CAPITAL FUNDING in €
CAPITAL FUNDING in €
Allocated
Spent
Allocated
Spent
Allocated / Spent
Allocated / Spent
2012
19069
19069
0
0
19069 / 19069
0 / 0
2013
11140
11140
0
0
11140 / 11140
0 / 0
2014
11371
11371
0
0
11371 / 11371
0 / 0
Spolu
41580
41580
0
0
41580 / 41580
0 / 0
Anotation
Odborné spracovanie špecializovaného učebného textu - monografia z oblasti nutričného a dietetického hodnotenia krmív, nutričnej fyziológie a transformácie živín, produkcie a zdravia dojníc z pohľadu efektívnosti výroby, kvality a neškodnosti potravín, systému kontroly úrovne výživy a nutričnej prevencie zdravotných porúch zvierat. Daná oblasť predstavuje aktuálnu problematiku, tak z hľadiska vedeckého výskumu, ako aj odborného pregraduálneho a postgraduálneho vzdelávania. Navrhovaný zámer tvorí ťažiskovú oblasť, ako predpísaná základná literatúra študijného predmetu Dietetika a produkčné zdravie zvierat pre študijný odbor všeobecné veterinárne lekárstvo
Specialist processing specialist teaching material - a monograph of the dietary and nutritional assessment of feed, nutritional physiology and transformation of nutrients, production and health of dairy cows in terms of production efficiency, quality and food safety, the control system level of nutrition and nutritional prevention of health disorders of animal.
That field represents topical issues, both in terms of scientific research, and professional undergraduate and postgraduate education. The proposed plan is the main area, as prescribed as basic literature syllabus study of Dietetics and health production animal for the study of veterinary medicine
Publication outputs