Publikačný výstup

Mercury content in the wild edible Leccinum mushrooms growing in Slovakia: environmental and health risk assessment.

Informácie o publikácii

Zápis:
ČERYOVÁ, Natália - JANČO, Ivona - ŠNIRC, Marek - LIDIKOVÁ, Judita - SABO, Rastislav - WASSENAAR, Theodorus - MERORO, Alexander - AMWELE, Hilma - ÁRVAY, Július. Mercury content in the wild edible Leccinum mushrooms growing in Slovakia: environmental and health risk assessment. In: Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 2022. ISSN 1338-5178, Vol. 12, sp. iss. (2022), art. no. 9455, p. [1-6]
(2022: 0.900 - IF, 15 - H-index, 1.000 - IF 5y, 0.223 - SJR, Q3 - SJR Best Q)
Rok vydania:
2022
Kategória:
V3 - Vedecký výstup publikačnej činnosti z časopisu
Typ výstupu:
CLA - článok
Autori:
ČERYOVÁ Natália
21 %
JANČO Ivona
11 %
ŠNIRC Marek
11 %
LIDIKOVÁ Judita
11 %
WASSENAAR Theodorus
5 %
MERORO Alexander
5 %
AMWELE Hilma
5 %
ÁRVAY Július
20 %
Podiel UVLF:
11 %
Vydanie:
Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences
Vol. 12, sp. iss. (2022), art. no. 9455, p. [1-6]
Krajina vydania:
Slovensko
ISSN:
1338-5178
Oblasť výskumu:
180 - Lekárske, farmaceutické a nelekárske zdravotnícke vedy
Odbor:
Skupina študijných odborov: Zdravotnícke vedy a odbory zamerané na skvalitňovanie života
Názov študijného odoboru: farmácia
Scientometria:
2022: 0.900 - IF, 15 - H-index, 1.000 - IF 5y, 0.223 - SJR, Q3 - SJR Best Q
Jazyk:
anglický
 

Ohlasy:

2024-2024: [1] SENILA, Marin - RESZ, Maria Alexandra - SENILA, Lacrimioara - TOROK, Iulia. Application of Diffusive Gradients in Thin-films (DGT) for assessing the heavy metals mobility in soil and prediction of their transfer to Russula virescens. In Science of the Total Environment, 2024-01-20, 909, pp. ISSN 00489697. Dostupné na: https://doi.org/10.1016/j.scitotenv.2023.168591.
2024-2024: [1] SENILA, Marin - RESZ, Maria Alexandra - TOROK, Iulia - SENILA, Lacrimioara. Nutritional composition and health risk of toxic metals of some edible wild mushrooms growing in a mining area of Apuseni Mountains, Western Carpathians. In Journal of Food Composition and Analysis, 2024-04-01, 128, pp. ISSN 08891575. Dostupné na: https://doi.org/10.1016/j.jfca.2024.106061.