Projektová karta

Tvorba študijného materiálu pre teoretickú a praktickú prípravu z predmetu – Mykológia a mykotoxikológia krmív a potravín

 
Základné údaje
Anglický názov:
Creation of study material for theoretical and practical preparation for the subject – Food and Feed Mycology and Mycotoxicology
Registračné číslo:
013UVLF-4/2021
Zdroj:
Kultúrna a edukačná grantová agentúra MŠVVaŠ SR (KEGA)
Doba realizácie:
2021 - 2023
Riešiteľ (UVLF):
Jevinová Pavlina, MVDr., PhD. (2021: %  |  2022: %  |  2023: %)
Pracovisko riešiteľa:
Katedra hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín
Pracovisko riešiteľa:
Katedra hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín
Spoluriešitelia:
Pipová Monika, doc. MVDr., CSc. (2021: %  |  2022: %  |  2023: %)
Popelka Peter, prof. MVDr., PhD. (2021: %  |  2022: %  |  2023: %)
Regecová Ivana, doc. MVDr., PhD. (2021: %  |  2022: %  |  2023: %)
Marcinčák Slavomír, prof. MVDr., PhD. (2021: %  |  2022: %  |  2023: %)
Koréneková Beáta, MVDr., PhD. (2021: %  |  2022: %  |  2023: %)
Nagy Jozef, prof. MVDr., PhD. (2021: %  |  2022: %  |  2023: %)
Roba Pavol, MVDr. (2021: %  |  2022: %  |  2023: %)
Várady Matúš, Mgr., PhD. (2021: %  |  2022: %  |  2023: %)
Vedný odbor:
-
 
Finančné ukazovatele
 
BEŽNÉ v €
KAPITÁLOVÉ v €
 
Pridelené
Čerpané
Pridelené
Čerpané
Pridelené / Čerpané
Pridelené / Čerpané
2021
8545.00
4697.09
0
0
8545.00 / 4697.09
0 / 0
2022
0
0
0
0
0 / 0
0 / 0
2023
0
0
0
0
0 / 0
0 / 0
Spolu
8545
4697.09
0
0
8545 / 4697.09
0 / 0
 
Anotácia
V rámci inovácie študijného programu Bezpečnosť krmív a potravín na UVLF v Košiciach bola schválená zmena a rozšírenie študijného predmetu „Mykológia potravín a krmív“ na „Mykológia a mykotoxikológia potravín a krmív“. S touto zmenou súvisí aj zmena obsahovej náplne praktických cvičení, prednášok a s tým súvisiacej študijnej literatúry. Hlavným cieľom predkladaného projektu je príprava komplexného študijného materiálu na nový predmet „Mykológia a mykotoxikológia potravín a krmív“, ktorý bude podkladom pre teoretickú, ale aj praktickú prípravu študenta. V rámci predkladaného projektu sa zameriame na prípravu študijného materiálu vo forme vysokoškolskej učebnice vydanej v tlačenej a elektronickej forme. Okrem uvedeného študijného materiálu budú praktické cvičenia obohatené o najnovšie molekulárne metódy identifikácie mikromycét a metódy detekcie mykotoxínov v potravinách a krmivách. Metodické postupy pre jednotlivé analýzy budú spracované v návodoch na praktické cvičenia a aj vo forme videozáznamov, ktoré budú k dispozícií študentom online. Cieľom projektu je aj vytvorenie online skúšobných testov, ktoré budú slúžiť študentom na samohodnotenie nadobudnutých vedomostí v danej oblasti študijného predmetu. Vytvorenie študijného materiálu v tlačenej a elektronickej podobe umožní študentovi prípravu aj v dištančnej forme štúdia a prístup k informáciám vo forme, ktorá mu bude viac vyhovovať.
As a part of innovation of the study program Feed and Food Safety at UVMP in Košice, the modification and extension of an existing subject „Food and Feed Mycology“ to „Food and Feed Mycology and Mycotoxicology“ was approved by the University management. This modification requires changes in all lectures and laboratory practicals, as well as a complete revision of the available study literature. The main goal of the proposed project is to prepare comprehensive study material for the new subject „Food and Feed Mycology and Mycotoxicology“ that will be the basis for theoretical and practical teaching. As a part of this study material, a textbook in both printed and electronic forms will be prepared. In addition to publishing the above-mentioned textbook, all practicals will be complemented by the latest molecular methods used to identify micromycetes and to detect mycotoxins in food and feed samples. All analytical methods will be presented to students in the form of instructions prepared for individual laboratory practicals, as well as in the form of online videos. The aim of this project is also to prepare online tests that will help students to self-assess the acquired knowledge in the field. The elaboration of comprehensive study material in both printed and electronic forms will enable course participants to study even in the case of distance learning and to gain access to all information in the most appropriate form of study for each of them.
 
Publikačné výstupy